Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

21. 4. 2021

Kaj je novega na CMEPIUS-u?

Aprilske e-novičke CMEPIUS se predstavljajo v novi podobi. Med vsemi vsebinami, ki jih prinašajo, naj omenimo le nekaj poudarkov.

Spodbujajo k prijavam na razpis Erasmus+: razpisna roka za projekte KA1 je 11. maj, za projekte KA2 pa 20. maj. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani CMEPIUS-a, spodbujajo pa tudi k udeležbi na spletnih seminarjih in k ogledu videa, kjer predstavljajo vključujočo, digitalno in zeleno generacijo programa Erasmus+.

V času pred Svetovnim dnevom Zemlje in v duhu zelenega Erasmus+ vabijo, da sledite zeleno obarvanim petkom na njihovem FB profilu, kjer delijo številne dobre zelene prakse.

Tudi letos CMEPIUS skupaj s Pedagoškim inštitutom in društvom SLODRE organizira znanstveno konferenco Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Učenje in poučevanje na daljavo – izkušnje, problemi, rešitve, perspektive. Vabijo k prijavi prispevkov.

Predstavljajo primerjalno analizo z naslovom Erasmus+ staff mobility comparative data analysis, ki je pokazala, da osebje (v terciarnem izobraževanju) za udeležbo na mobilnosti najpogosteje motivira poklicno mreženje, pridobivanje dobrih praks v tujini, krepitev institucionalnega sodelovanja in razvoj kompetenc.

Vabijo k obisku nove platforme EPALE, ki za obiskovalce prijaznejša, vsebine pa so predstavljene pregledneje. Prinaša nove prostore za sodelovanje, novo pobudo Zgodbe skupnosti EPALE in še nekaj novosti.

To pa še zdaleč ni vse kar prinašajo aprilske e-novičke CMEPIUS, zato vabimo k branju!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content