Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

24. 2. 2022

Kaj je ALMA?

Evropska komisija želi mladim zagotoviti možnost sooblikovanja prihodnosti. Z evropskim letom mladih, ki ga je razglasila letos, bo sprožila tudi novo pobudo ALMA (Aim, Learn, Master, Achieve, ali po slovensko: zastavi si cilj, nauči se, obvladaj, dosezi). Z njim želi prikrajšanim mladim Evropejcem in Evropejkam, ki niso zaposleni oziroma se ne izobražujejo ali usposabljajo, pomagati, da ob ustrezni socialni podpori pridobijo poklicne izkušnje v tujini. Najpomembnejši cilj je vključiti mlade v izobraževanje, poklicno usposabljanje ali kakovostno zaposlitev.

Komu je ta pobuda namenjena?

Pobudo namenjajo mladim, starim od 18 do 30 let, ki zaradi individualnih ali strukturnih razlogov (npr. invalidnost, dolgotrajna brezposelnost, pomanjkljiv(o) šolski uspeh ali poklicno znanje, migracijsko ozadje ipd.) niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo.

Ponudila jim bo:

  • nadzorovano bivanje v tujini (v drugi državi članici EU) za obdobje od 2 do 6 mesecev,
  • celovit projektni cikel, ki vključuje mentorstvo in svetovanje na vsakem koraku.

Cilj pobude je izboljšati njihove spretnosti, znanja in izkušnje ter jim dati priložnost, da vzpostavijo nove povezave po vsej Evropi. Končni cilj je njihova socialna vključenost in to, da najdejo svoje mesto na trgu dela.

Podrobnosti o pobudi najdete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content