Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

21. 5. 2024

Jutri bodo zaživele Parade učenja v devetnajsetih krajih po Sloveniji

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti  je ena od skupnih akcij v Tednih vseživljenjskega učenja – TVU. Odvila se bo od Murske Sobote do Ajdovščine, od Jesenic do Črnomlja, pa še vse vmes, vse skupaj v 19 krajih po Sloveniji. Večino festivalskih dogodkov bo jutri, 22. maja 2024, v dveh krajih – Ajdovščini in Radečah – pa bo Parada učenja v petek, 24. maja. Pripravili so takšen program, da bi ga deževno vreme, ki se napoveduje, resnično okrnilo.

Parada učenja je letos dobila novo podobo. Mavrične barve so zamenjali simboli: knjiga, simbol znanja oz. učenja, obrazi, ki predstavljajo skupnost. Parada učenja je prostor učečih se skupnosti.

Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. PU bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih in v javnih medijih.

Vabimo vas, da se pridružite pestremu dogajanju v Ajdovščini, Črnomlju, Hrastniku, na Jesenicahv Kranju, Krškem, Ljutomeru, MedvodahMurski SobotiMariboruNovem mestuOrmožu, RadečahRogaški SlatiniSlovenj GradcuSlovenski Bistrici, Škofji LokiŠmarju pri Jelšah in Žalcu.

Pasica Parade učenja 2024 z zemljevidom prizorišč.

Dogodke TVU, ki so povezani s to skupno akcijo TVU 2024, najdete tudi v koledarju prireditev.

Spremljajte nas na spletni in Facebook strani projekta ter na Twitterju TVU.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content