Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 8. 2023

Junijski novičnik LLLP – potrjevanje spretnosti in kompetenc

Junijska izdaja novičnika LLLP Insights se v evropskem letu spretnosti osredotoča na potrjevanje spretnosti in kompetenc.

Med najnovejšimi novicami LLLP o tej temi izpostavljamo nekaj poudarkov:

  • Pred kratkim je v Španiji organiziralo generalno skupščino, na kateri so sprejeli nove organizacije in člane usmerjevalnega odbora. Več >>
  • V epizodi podkasta EPALE z naslovom Digital skills to empower citizens raziskujejo opolnomočenje državljanov s pomočjo digitalnih spretnosti in prečnih kompetenc.
  • Na portalu EPALE pišejo o srečanju z naslovom Making Skills Count, ki ga je skupaj s Platformo organizirala Evropska komisija 8. in 9. junija v okviru evropskega leta spretnosti 2023.

Potrjevanje spretnosti in kompetenc je tema, ki se je člani LLLP lotevajo z različnih zornih kotov: z dokumenti o stališčih, s konferencami, z raziskavami ter razpravami, ki v središče postavljajo potrebe učencev. V rubriki Novice iz mreže vse to tudi predstavljajo.

Logotip glasila LLLP Insights.

Rubrika Novice o politikah prinaša odgovore na vprašanje, kako so oblikovalci politik in institucije v EU obravnavali temo potrjevanja spretnosti in kompetenc? Nekaj poudarkov:

Vabimo k branju.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content