Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 7. 2021

111. številka novic agencije Cedefop

Junijskih novice agencije Cedefop postavljajo v središče rezultate raziskave o delu od doma v času pandemije. Kaže, da bi lahko nacionalni pristopi k razvijanju spretnosti pripomogli k večji prilagodljivosti in odpornosti trga dela v kriznih časih.

Predstavljajo prelomni projekt, ki temelji na grško-portugalskem sporazumu. Odraslim migrantom z mednarodno zaščito, ki iščejo zaposlitev, v Grčiji pripravijo opis spretnosti in znanj. Potem jim omogočijo legalno pot na Portugalsko, kjer jih čakajo delodajalci. Ti so se vključili, ker iščejo posameznike z določenimi znanji.

Cedefopovi strokovnjaki so raziskal tudi vpliv pandemije covida-19 na gospodarstvo, in sicer spretnosti, pre-in dokvalifikacije, v 114 državah. Med drugim se je Izkazalo, da je 78 % podjetij junija 2020 v celoti ali delno ustavilo poslovanje.

Poleg drugih zanimivih prispevkov objavljajo tudi napovednik jesenskih dogodkov, ki jih organizira Cedefop: simpozij o vajeništvu za zeleno ekonomijo in družbo, plenarno zasedanje skupine ReferNet, delavnico o mikrokreditih idr.

Celoten novičnik lahko preberete na spletu, kjer se lahko nanj tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content