Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 7. 2021

Junijski ALADIN osvetljuje rezultate različnih raziskav

Z novičnikom ALADIN Online Alert Inštitut za vseživljenjsko učenje pri UNESCO mesečno obvešča strokovno in laično javnost o novih publikacijah in drugem dogajanju, pomembnem za izobraževanje odraslih.

V izdaji pred poletjem izpostavljajo dve publikaciji, ki ju je izdala OECD. Prva se posveča bralcem v 21. stoletju, njen podnaslov je Razvijanje pismenosti v digitalnem svetu in je brezplačno dostopna na spletu. Druga prinaša Pregled spretnosti 2021. V napovedniku je izpostavljen pomen vseživljenjskega učenja za doseganje poklicnih in osebnih ciljev.

Promovirajo tudi publikacijo fundacije Solidar, v kateri so spremljali razvoj politike na področju pridobivanja spretnosti za dejavno državljanstvo z vseživljenjskim učenjem.  Raziskava o vplivu pandemije covida-19 na mlade, ki živijo na robu družbe oziroma so kakorkoli prikrajšani, se sicer nanaša na azijsko-pacifiško regijo, vendar vsebuje zanimiva priporočila. Ta so uporabna kjerkoli.

ALADIN Online Alert v svojih tradicionalnih rubrikah: Izobraževanje odraslih, Pismenost odraslih, Vseživljenjsko učenje ter Poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje prinaša še več in podrobnejše novice o novih publikacijah.

Pretekle izdaje ALADIN-a  si lahko ogledate na spletu, kjer se lahko naročite na mesečni novičnik.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content