Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 7. 2023

Junijski ALADIN Online Alert

Aktualni mesečnik Inštituta za vseživljenjsko učenje UNESCO (UIL) prinaša promocijo nedavno izdanih publikacij, člankov in poročil.

1. številka revije Convergence v tem letu objavlja 4 vsebinske članke, oceno knjige in prispevek v spomin raziskovalki v IO Jane Mace, ki se je poslovila lani. Mednarodni svet za izobraževanje odraslih (ICAE) obeležuje svojo 50-letnico. Ob tej priložnosti uredništvo revije načrtuje posebno izdajo.

Aladin 47

ALADIN ozavešča o izidu poročil o mednarodnih trendih vseživljenjskega učenja v terciarnem izobraževanju, vključevanju krepitve kompetenc za IKT v izobraževanju v Afriki, 3. izdaji Cedefopovih Evropskih smernic za vrednotenje neformalnega in priložnostnega učenja in publikaciji OECD o inovativnem pristopu k merjenju in podpori spretnosti.

Vsebina novičnika je razdeljena na stalne rubrike: Izobraževanje odraslih, Spretnosti odraslih,  Vseživljenjsko učenje ter Strokovno in poklicno izobraževanje in usposabljanje.

Publikacije in druge pomembne dogodke v novičniku lahko spremljate tudi po regijah oz. kontinentih. Na spletni strani ALADIN poiščite podrobnosti, ki vas zanimajo, in se na publikacijo naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content