Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 7. 2022

Julijski Novičnik UIL o konferenci CONFINTEA VII

Z besedami ‘ogromen korak k pravici do vseživljenjskega učenja’ direktor UIL David Atchoarena povzema junijsko Mednarodno konferenco o izobraževanju odraslih. Nanjo je osredotočena večina vsebine julijskega Novičnika te pomembne ustanove.

Dogajanje na konferenci je povzeto v posebnem prispevku. Objavljena je tudi povezava na predstavitve in posnetke posameznih delov dogodka. V Parizu so že ob koncu junija organizirali dvodnevni stranski dogodek. Predstavniki ministrstev držav in različnih svetovnih regij so se pogovarjali o izidih konference in možnostih za njihovo vključitev.

V Novičniku sta predstavljeni obe publikaciji s CONFINTEA VII. Prva je V. Poročilo o izobraževanju in učenju odraslih, druga pa priročnik z naslovom Making lifelong learning a reality. Slednjega predstavljamo tudi v e-Novičkah.

Christiana Nikolitsa-Winter v svojem blogu osvetljuje Poročilo GRALE V in poudari, da je treba narediti naslednji korak – poskrbeti, da bodo zagovorniki učenja in izobraževanja slišani.

V Novičniku je tudi nekaj vabil na jesenske dogodke, predvsem k praznovanju 70-letnice UIL. Ob visokem jubileju, ki ga bodo obeležili 26. in 27. oktobra, so pripravili virtualno razstavo. Predstavljene so publikacije, ki so izšle pred kratkim. Pretresljivi sta objavljeni zgodbi o uspešnem pridobivanju državljanskih spretnosti in pomenu skupnostnega učenja – obe s tajskega podeželja.

Preglejte celotno vsebino novičnika in se nanj naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content