Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 7. 2022

Julijske e-novice CMEPIUS

Osrednje mesto v najnovejši številki e-novic CMEPIUS namenjajo povabilu na tematske in kontaktne seminarje Erasmus+ (TCA). Večina jih je namenjenih strokovnjakom s področja splošnega šolskega izobraževanja ter poklicnega in strokovnega izobraževanja.

31. avgusta ima Evropska komisija namen zapreti staro platformo eTwinning. Nadomestila jo je platforma ESEP. Učitelje, ki so novinci v mednarodnem sodelovanju, vabijo, da se v začetku novega šolskega leta udeležite seminarjev eTwinning v Albaniji in Italiji. Seminarja ponujata priložnost, da zasnujejo novo zgodbo eTwinning in s tem razširijo mrežo mednarodnih stikov, ob tem pa poglobijo poznavanje portala ESEP in se seznanijo s primeri dobrih praks tujih držav.

Zaživel je nov portal OLS (Online Language Support). Namenjen je udeležencem programa Erasmus+ in drugih evropskih programov, za izboljšanje znanja jezika, v katerem študirajo ali delajo v tujini.

Pri načrtovanju jesenskih aktivnostih imejte v mislih dneve Erasmus, ki bodo letos potekali med 13. in 15. oktobrom. Svoje aktivnosti že lahko prijavite na uradni spletni strani Erasmus Days 2022.

Vse to in še več lahko preberete v julijski številki e-novic CMEPIUS. Starejše številke najdete v arhivu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content