Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 8. 2023

Julijska številka LLLP Insights napoveduje tudi številne jesenske dogodke

Nova številka novičnika LLLP Insights postavlja v središče pozornosti predstavitev mreže Eurochild oziroma njihovo kampanjo First Years First Priority. Njen cilj je vplivati na politike EU in financiranje razvoja v zgodnjem otroštvu.

Med novicami Platformi za vseživljenjsko učenje (LLLP) pišejo o Laboratoriju vseživljenjskega učenja 2023, ki je v španski Gironi združil zainteresirane strani s področja izobraževanja in usposabljanja na evropski ter nacionalnih/regionalnih ravneh. Pozivajo k prijavam na razpis za nagrado LLLAward 2023. Nagradili bodo inovativne prakse, povezane s »ključnimi kompetencami za vse«. Pišejo tudi o odzivu LLLP na spomladanski sveženj evropskega semestra 2023, v katerem predlagajo niz ukrepov za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti.

Med številnimi projekti LLLP, ki jih predstavljajo, naj izpostavimo razpis za navdihujoče prakse na področju vključevanja in raznolikosti. V okviru projekta iBox Platforma skupaj s partnerji pripravlja  zbornik navdihujočih praks na področju vključevanja in raznolikosti za ponudnike izobraževanja in učenja. Iščejo prakse na naslednjih področjih:

  • digitalni prehod in kombinirane metode dela,
  • dostop in sodelovanje v učnih procesih,
  • strategije vključevanja in raznolikosti.

Če imate navdihujoče prakse na teh področjih, jih delite prek tega obrazca.

Logotip glasila LLLP Insights.

Sicer pa v najnovejši številki ne spreglejte vseh običajnih rubrik: Novice iz mreže, Znotraj EU, LLL v svetu, Vaš glas v Evropi …

Med publikacijami predstavljajo:

Med dogodki izpostavljamo le tri:

Prijetno branje vam želimo!

Starejše številke LLLP Insights najdete tukaj. Če so vas vsebine pritegnile, se naročite na novičnik LLLP.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content