Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 11. 2023

Jesenska CIPRA za trajnost in proti množičnemu turizmu

Avtorji tokratnega novičnika, ki izhaja pod okriljem ustanove AlpMedia, so zbrali informacije, vabila na dogodke in druge pomembne objave, vezane na trajnostni način življenja v Alpah.

Kampanja za ohranitev ledenikov, v kateri sodeluje tudi CIPRA, je letos dobila mednarodno razsežnost. Udeleženci pohoda so med 20. avgustom in 10. septembrom v šestih etapah prehodili prav toliko ledenikov. Skupina aktivistov pa se je na štiridnevno pot iz Lindaua ob Bodenskem jezeru v Nemčiji do avstrijskega ledenika Ochsental podala kar s kolesi in tako povezala šport s prizadevanji za ohranitev podnebja.

Kolaž fotografij, ki prikazujejo vsebino 7. številke revije alpMedia Newsletter 2023.

Louise Drompt, predstavnica mladih CIPRE v rubriki Stališče objavlja razmišljanje o nujnosti krepitve zaupanja med nevladnim sektorjem ter hribovskimi in gorskimi kmeti.

Kaj pomeni koncept nudginga (dregljaja) v alpskem turizmu? O tem so govorili strokovnjaki na webinarju. Razprava je objavljena v obliki podkasta. Prekomernemu turizmu na območju Alp se je uprla civilna družba. Lokalni prebivalci so zaprli uvoz v predor, po katerem v Hallstatt prihajajo množice. Zahtevajo sprejetje ustreznih ukrepov, ki bodo zagotovili razbremenitev za lokalno skupnost in okolje.

Za projekt AMIGO, ki ga je koordinirala CIPRA International in je spodbujal k aktivnejšemu prihodu na delo, so strokovnjaki prejeli nagrado trajnostne mobilnosti. Čestitamo!

Še več novic lahko poiščete na spletu, kjer se lahko na prejemanje glasila naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content