Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

31. 1. 2024

Januarski VKO novičnik napoveduje Svetovanje na enem mestu – SEM

Zadnja številka VKO novičnika prinaša zanimive informacije o novosti na področju vseživljenjske karierne orientacije. Posebno pozornost tokrat namenjamo novicam, ki so namenjene odraslim.

Vabijo k branju spletnega dnevnika na platformi EPALE z naslovom Pripravljeni ali ne, prihajamo! Ali je karierna orientacija pripravljena na novo Evropo? Avtor bloga, Daniel Hailemariam, je na mednarodni konferenci Euroguidance centra Avstrija izvedel delavnico na temo Spretnosti za prihodnosti. Osredotočil se je na izzive in težave, s katerimi se srečujejo svetovalci pri zagotavljanju karierne orientacije in svetovanja v spreminjajočih se demografskih razmerah

V nadaljevanju poudarjajo pomen informacij o trgu dela za vseživljenjsko orientacijo in usmerjajo bralce na Cedefopovo zbirko orodij za informacije o trgu dela (Labour market information (LMI) toolkit).

Pasica januarske številke VKO novičnika 2024, na katerem so naslovnice treh zbornikov, ki so v njej predstavljeni.

Pišejo o Informativi, na kateri je sodeloval Zavod RS za zaposlovanje. Med drugim so predstavili Kam in kako, eSvetovanje, Poklicni barometer, deficitarne poklice, pa tudi nekatere priročnike Euroguidance Slovenija.

Ne spreglejte pogovora s Saro Gošnak, koordinatorko Središča za mednarodno sodelovanje na Centru RS za poklicno izobraževanje in tehnično delegatko WorldSkills Slovenia.

V rubriki Gradiva VKO predstavljajo tri zbornike: Zaposlitev ali nadaljnje izobraževanje, Lifelong guidance in Slovenia ter Svetovanje za mobilnost.

Med dogodki naj poudarimo Svetovanje na enem mestu o nadaljevanju izobraževanja, izbiri ali spremembi poklica in o razvoju kariere. Med 12. in 17. februarjem bodo izkušeni karierni svetovalci brezplačno informirali in svetovali učencem, dijakom, študentom, staršem in odraslim.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content