Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 12. 2019

Jabolko kakovosti Ljudski univerzi Ormož

Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) je v sredo, 4. decembra, v kristalni dvorani Hotela Union v Ljubljani podelil jabolka kakovosti, že tradicionalna nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programu Erasmus+.

Priznanja sta podelili Martina Vuk, državna sekretarka na MIZŠ, in dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS-a. 

Slovesnost sta z glasbenimi vložki popestrila mešani pevski zbor študentov ljubljanske Medicinske fakultete in pevski zbor Rock Ivančki, ki združuje učence, učenke, učiteljice in učitelje OŠ Ivana Skvarče iz Zagorja.

Nagrado za področje izobraževanja odraslih je letos prejela Ljudska univerza Ormož, ki je vpeta v različne projekte (Bodimo kompetentni, Mladinska izmenjava AgriCooltura: današnji mladi za sonaravno kmetovanje prihodnosti idr.). S tem prispeva svoj delež k izboljšavam sistema izobraževanja odraslih v Sloveniji, postala pa je tudi organizacija, kamor si hodijo izkušnje in nova znanja nabirat tudi prostovoljci iz tujine.

Ostali nagrajenci v posameznih kategorijah so: Gimnazija Celje – Center za področje šolskega izobraževanja, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja in DOBA fakulteta za področje visokošolskega izobraževanja.

Na prireditvi so podelili še nacionalne nagrade Zlati kabel 2019, priznanja slovenskim šolam in učiteljem za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalnih projektov na daljavo, ki se izvajajo v okviru akcije eTwinning.

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content