Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 11. 2017

Izšla je tretja letošnja številka glasila UIL Nexus

Glasilo UIL Nexus, Julij – September 2017 predstavlja dejavnosti Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje (UNESCO Institute for Lifelong Learning – UIL) v tretjem letošnjem trimesečju.

V uvodnem članku so predstavljeni dosežki in izzivi ob mednarodnem dnevu pismenosti, katerega tema je bila pismenost v digitalnem svetu. Ob tem so bile podeljene nagrade za pismenost petim programom, ki predstavljajo odličnost in inovativnost pri uporabi digitalnih tehnologij za spodbujanje pismenosti.

V nadaljevanju sledi članek o tem, da je moč učenja odraslih mogoče v celoti uresničiti s skupno globalno vizijo.

V prispevku o 3. mednarodni konferenci o učečih se mestih (3th International Conference on Learning Cities), katere se je udeležilo več kot 700 predstavnikov lokalne uprave iz več kot 80 držav, izveste, kako so ključni deležniki v mestih izmenjali in razpravljali o svojih izkušnjah ter opredelile dobre prakse pri uporabi izobraževanja in učenja kot gonilnih sil za trajnostni razvoj.

V glasilu je predstavljena raziskava znanstvenikov iz šestih različnih držav v okviru programa štipendiranja UIL. Raziskava ima pomembno vlogo pri spremljanju aktivnosti CONFINTEA VI in s tem mednarodne konference z naslovom CONFINTEA VI – vmesni pregled 2017 (Mid-Term Review of the Sixth International Conference on Adult Learning and Education), ki te dni poteka v južnokorejskem Suwonu.

Med drugimi članki naj omenimo še izdajo posebne številke revije International Review of Education in predstavitve treh publikacij (Unlocking the Potential of Urban Communities. Volume II. Case Studies of Sixteen Learning CitiesLifelong learning in transformation: promising practices in Southeast AsiaFostering a culture of reading and writing: Examples of dynamic literate environments).

Če bi želeli prejemati glasila, ki jih izdaja UIL, se lahko nanje naročite na tej povezavi: http://www.uil.unesco.org/subscribe-our-newsletters.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content