Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

31. 1. 2022

Izšla je nova zbirka virov EPALE o digitalnemu prehodu in priložnostih kombiniranega učenja

Aprila 2020, med prvim valom pandemije covid-19, so na platformi EPALE objavili zbirko virov o učenju na daljavo, namenjeno podpori izobraževalcem odraslih (EPALE Resource Kit #1 – Distance Learning). Cilj te zbirke je bil skupnosti izobraževalcev odraslih ponuditi zelo praktična in dostopna orodja za krmarjenje v teh negotovih časih.

Slika z naslovnicama zbirk virov EPALE.

Po skoraj dveh letih se pandemija covid-19 še ni končala, neizogibno pa se je spremenil kontekst. Področje izobraževanja odraslih je doživelo vrsto sprememb in nujnih prilagoditev. Številne od njih so povezane s potrebo po preoblikovanju izobraževanja in usposabljanja v luči digitalnega prehoda. Zato so na platformi EPALE v letu 2021 vsebinski fokus posvetili digitalnemu prehodu in priložnostim za kombinirano učenje. Ta tematski poudarek se je dotaknil vrste vprašanj, kot so:

  • Kako premagati digitalni razkorak?
  • Kako kar najbolje izkoristiti kombinirano izobraževanje?
  • Kako z digitalnimi orodji ohranjati motivacijo učečih se?
  • Kako spodbujati vključujoče digitalno izobraževanje?

Na začetku tega leta 2022 so tako objavili zbirko virov (EPALE Resource Kit – A deep dive into the EPALE thematic focuses: Digital Transition and the opportunities of blended learning), ki jo je ustvarila skupnost EPALE na to temo. V prvem delu kompleta boste našli nekaj razmišljanj in pripovedi, daljše članke in podrobnejše vsebine, s katerimi boste poglobljeno raziskali nekatera ključna vprašanja. Drugi del kompleta je bolj osredotočen na orodja in dobre prakse, skupaj z navdihujočimi izkušnjami in študijami primerov.

Ne spreglejte: če želite zbirko virov prenesti, se morate v EPALE registrirati!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content