Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. 12. 2018

Izšla je letošnja druga številka revije RELA

Evropsko združenje za raziskovanje izobraževanja odraslih (European Society for Research on the Education of Adults – ESREA) izdaja Evropsko revijo za raziskovanje izobraževanja in učenja odraslih (European journal for Research on the Education and Learning of Adults – RELA). Referenčna akademska revija se osredotoča na vprašanja izobraževanja in učenja odraslih v Evropi, v kontekstu mednarodne in nadnacionalne dinamike in trendov. Vsako leto izideta dve številki – ena aprila, druga oktobra.

Vabimo vas k branju letošnje oktobrska številke, ki je posvečena temi Državljanstvo in kriza demokracije: Kakšno vlogo ima izobraževanje odraslih pri vprašanjih javnega interesa? (Citizenship and the crisis of democracy: What role can adult education play in matters of public concern?).

Številka, posvečena tej temi, je izšla ravno v času, ko je raziskovalna omrežje o aktivnem demokratičnem državljanstvu in izobraževanju odraslih organiziralo dvoletno konferenco z naslovom Izobraževanje odraslih in boj za demokracijo v negotovih časih (Adult education and struggles for democracy in precarious times).

Vse, ki vas zanimajo podrobnosti konference, ki je bila 19. in 20. oktobra v švedskem Linköpingu, vabimo, da obiščete konferenčno spletno stran.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content