Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 3. 2019

Izšla je februarska številka novic Cedefop

Agencija Cedefop v aktualnih novicah opozarja predvsem na spremenjene razmere na področju poklicnega izobraževanje in usposabljanja. Zato je bila glavna tema posveta članov Evropskega parlamenta vloga poklicnega izobraževanja in usposabljanja pri oblikovanju evropske prihodnosti.

Sestala se je ekspertna skupina za pripravo 2. raziskave o spretnostih in zaposlitvah v Evropi. Jedro zanimanja je razmerje med digitalizacijo in učenjem, osrednje postavljeno vprašanje pa je, ali se zaposleni v Evropi prilagajamo novim tehnologijam in z njimi povezanim delovnim nalogam. To bo ključni prispevek k Cedefopovemu novemu raziskovalnemu področju, Digitalizaciji in prihodnosti dela. Na podlagi srečanja bodo strokovnjaki nadaljevali posvetovanja za pripravo vprašalnikov. Pilotno testiranje je predvideno za leto 2021. Po opravljeni raziskavi bo zanimivo primerjati rezultate s tistimi iz prvega vala, objavljenimi leta 2014.

O zanimivih izzivih, ki jih čakajo, je Mara Brugia spregovorila deležnikom francoskega VET na zimskem univerzitetnem dogodku ob koncu januarja. Poudarila je, da je razvoj spretnosti skupna odgovornost vseh.

Vse te novice, pa tudi vabila na dogodke in predstavitev publikacij si oglejte na spletni strani Cedefop, kjer se lahko tudi prijavite na novice.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content