Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 11. 2019

Izšla je 94. številki Cedefopovega novičnika

Oktobrska številka glasila Cedefop newsletter uvodoma prinaša zapis o Evropskem tednu poklicnih spretnosti 2019 (Skills for the future and VET in the world the focus of European vocational skills week 2019). V nadaljevanju poročajo o skupnem simpoziju Cedefopa in OECD-ja, ki je bil 7. oktobra v Parizu, na katerem so razpravljali o zunanjih dejavnikih, ki vplivajo na vajeništvo, in ustreznih načrtovanih rešitvah. Vabijo k ogledu novega videoposnetka, ki so ga pripravili o finskem sistemu poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Na fotografskem natečaju #CedefopPhotoAward 2019 so med 112 udeleženimi skupinam iz 20 evropskih držav izbrali zmagovalne ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Romunije.

Objavljajo zapisa o dveh novih publikacijah: prva predstavlja konceptualni okvir za ustvarjanje zakonitih priložnosti za delovno mobilnost odraslih beguncev (Creating lawful opportunities for adult refugee labour market mobility), druga pa v informativnem povzetku predstavi digitalne inovacije, ki ne le spreminjajo delovna okolja in poklicne profile ter vplivajo na učenje in delo ljudi, ampak tudi podpirajo kariero (Not just new jobs: Digital innovation supports careers).

Vse to in še več lahko preberete v 94. številki Cedefopovega novičnika.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content