Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 10. 2018

Izšla je 83. številka Cedefopovih novic

V svojih novicah (Cedefop newsletter No 83 – September 2018) Cedefop poroča o predstavitvi Evropskega indeksa spretnosti (ESI) v Bruslju 27. septembra.

Objavljeni so tudi rezultati fotografskega natečaja. Timi poklicnih usposabljanj in izobraževanj iz Italije, Madžarske in Litve so predlagani za najvišjo nagrado, ki bo podeljena na Evropskem tednu poklicnih spretnosti.

Eden od stebrov Cedefopovega projekta Digitalizacija in prihodnost dela je raziskava o množičnem učenju (CrowdLearn). Prvi del rezultatov je bil v središču pogovorov na srečanju o digitalizaciji dela ob avstrijskem predsedstvu EU na Dunaju. Povezan je z vprašanjem, kako ljudje med delom na spletu pridobivajo, razvijajo in prepoznavajo svoje spretnosti ter na katero učno metodo se najbolj zanesejo.

Cedefopova mreža institucij Refernet je objavila nacionalna poročila o terenskem delu (outreach) in svetovanju ranljivim skupinam mladih (t. i. nevidnim mladim). Pri obravnavi te skupine sledijo priporočilom EU, predvsem Potem izpopolnjevanja. Za Slovenijo poročila še ni.

V nadaljevanju novice Cedefop prinašajo še objavo novih publikacij, npr. Skillset and Match, ki jo najdete tudi v Knjižnici ACS, in vabilo na strokovne dogodke.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content