Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 3. 2018

Izšla je 77. številka Cedefopovega novičnika

Februarski novičnik (Cedefop newsletter No 77 – February 2018) na naslovnici prinaša glavno temo – opredelitev Cedefopovih ciljev v prihodnje. Direktor James Calleja poudarja, da bosta prihodnost zaznamovala dva velika raziskovalna projekta: reforma poklicnega in strokovnega izobraževanja ter vpliv digitalizacije na prihodnost dela. Poleg tega bodo v naslednjih dveh letih v središču pozornosti nizkokvalificirani odrasle.

Na sestanku Strokovne skupine za zaposlovanje, socialne zadeve in državljanstvo v okviru Evropskega ekonomsko-socialnega odbora je izpostavil glavne točke delovnega načrta 2018 in predstavil pregled dela v lanskem letu.

Cedefop so obiskali predstavniki Odbora za zaposlovanje in socialne zadeve Evropskega parlamenta. Z obiskom sta bili zadovoljni obe strani – gostje so navdušeni na delom organizacije, posebno dosežki čezmejne mobilnosti. Zaposleni v Cedefopu so se jim zahvalili in priporočili za podporo.

Cedefop je v sodelovanju Evropskim ekonomsko-socialnim odborom organiziral Forum za politiko učenja na temo Poti izpolnjevanja – vizija prihodnosti. Udeležilo se ga je več kot 100 predstavnikov iz 28 držav članic EU.

Cedefopove delavnice o poklicnem in strokovnem izobraževanju v 21. stoletju – Prihodnost, trendi in prioritete v Solunu v Grčiji se je udeležilo 40 predstavnikov  Temelj srečanja je bila aktualna raziskava o spreminjajoči se naravi in vlogi poklicnega izobraževanja v Evropi (2015–2018).

V novičniku so predstavljene še nekatere Cedefopove publikacije. Vas zanima, katere dogodke agencija organizira v prihodnjih mesecih? Oglejte si aktualne datume.

Podrobnosti so na voljo na spletni strani Cedefopa, kjer se lahko naročite na glasilo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content