Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 1. 2023

Izšla je 44. številka ALADIN Online Alert

Decembrska številka dvomesečnika, ki ga izdaja Inštitut za vseživljenjsko učenje (UIL) UNESCO, osvetljuje tradicionalne teme: izobraževanje odraslih, pismenost odraslih, vseživljenjsko učenje ter poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje.

Nedvomno je najzanimivejša publikacija, ki jo postavlja v ospredje, revija Convergence. Izdaja jo Mednarodni svet za izobraževanje odraslih (ICAE) v sodelovanju z Univerzo na Malti. Aktualna številka se osredotoča na dogajanje na Mednarodni konferenci o izobraževanju odraslih – CONFINTEA VII. Ob bok temu je izšla posebna številka revije PIMA (Promoting, Interrogating and Mobilising Adult Learning and Education), v kateri so objavljeni pogledi strokovnjakov iz vključenih držav. Dr. Katarina Popovič je zanjo prispevala kritičen prispevek z naslovom Did the game change?

Publikacijo Učenje na delovnem mestu in zeleni prehod je pripravila posebna delovna skupina, v katero so vključeni predstavniki Evropske komisije, ETF, OECD, Cedefopa, UNESCO in ILO. Določili so spretnosti in utemeljili trditev, da je prav učenje na delovnem mestu odlično sredstvo za zeleni prehod.

Izpostavljen je tudi pregled terminologije izobraževanja odraslih, ki ga je pripravil Inštitut za vseživljenjsko učenje (LLLP) ob sofinanciranju programa Erasmus+.

Pobrskajte še po drugih zanimivih objavah, ki jih ponuja Aladin, ali se naročite na novičnik.

Fotografije naslovnic prispevkov v glasilu ALADIN

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content