Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

2. 6. 2021

Izšel je zbornik Zgodbe skupnosti EPALE 2020!

Pred nami je zbornik 114 navdihujočih zgodb izpod peres izobraževalcev odraslih, ki so se tako ali drugače znašli v primežu pandemije.

EPALE je želel z novo pobudo Zgodbe skupnosti podpreti izobraževalce odraslih in jim omogočiti, da se v času najhujše zdravstvene krize v zadnjem času med seboj povežejo, navdihujejo in delijo izkušnje. Pobuda je nastala z namenom, da člani skupnosti EPALE pripovedujejo zgodbe, si s tem lajšajo občutek izoliranosti in imajo možnost z ostalimi deliti vprašanja, ki se dotikajo vsakdanjega življenja in izzivov izobraževalne dejavnosti v obdobju pandemije.

Od maja lani, ko je pobuda zaživela, je prispelo na desetine zgodb, ki so v zborniku razdeljene v štiri poglavja:

  • Družbena vključenost,
  • Spretnosti za delo,
  • Kultura in
  • Temeljne spretnosti.

Vsako poglavje vsebuje mozaik izkušenj, pogledov in navdiha iz vseh koncev Evrope. Nekatere zgodbe so daljše in so jih morali zaradi uredniške politike skrajšati. Brez težav pa lahko s klikom na ime dostopate do celotnega besedila, objavljenega na portalu EPALE.

Iz Slovenije prihajajo tri pripovedovalke Zgodb skupnosti: Mojca Frankovič, Darja Kušar in Saša Kelhar.

Zgodbe skupnosti EPALE 2020 so na voljo le registriranim uporabnikom, zato se ne pozabite prijaviti v spletno platformo, da boste imeli dostop do Zgodb skupnosti. Vabimo k branju!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content