Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 12. 2019

Izšel je zbornik ob 25-letnici delovanja študijskih krožkov

Petindvajseto obletnico delovanja in dosežkov študijskih krožkov smo obeležili z izdajo zbornika Kako obogateti?. Publikacija, ki nosi podnaslov Bistvo je očem nevidno, prihaja med bralce v tiskani in elektronski različici, ki sta objavljeni na spletni strani študijskih krožkov in v Digitalni bralnici.

Vsak posamezni študijski krožek je lastna zgodba. Nekatere zgodbe so zelo dolge, tudi 25 let. Razvojna pot vključuje tudi njihovo uspešno izvajanje na čezmejnem območju, uporabo metodologije usposabljanja v pilotnem projektu Erasmus+ CIA2SFM ali lansko razstavo v osrednjem ljubljanskem parku na njihovo 25-letnico delovanja.

Ta oblika neformalnega učenja odraslih ima močan poudarek na skupnosti, zato ne preseneča, da v zborniku več kot šestdeset avtorjev z zadovoljstvom, včasih pa tudi s presenečenjem, razmišlja o opravljenem delu. Med njimi so udeleženci študijskih krožkov, dolgoletni ali novi mentorji, strokovni delavci in tuji kolegi, ki so (v angleščini) predstavili švedsko, italijansko (iz Furlanije Julijske krajine) in hrvaško prakso.

Zbornik je namenjen utrjevanju smisla študijskih krožkov, refleksiji opravljenega dela, okrepitvi identitete mentorjev, učvrstitvi sistemskih okvirov ter pogledu v prihodnost.

Res smo lahko ponosni nad odtisi študijskih krožkov po Sloveniji in tudi nad tem, da čar idealizma in entuziazma v njih ni ugasnil in jih dela žive in privlačne še naprej.

Vabljeni k branju!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content