Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 7. 2024

Izpostavljena novica glasila EAEA: Objavljen je novi manifest EAEA za leto 2024

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (EAEA) je izdal Novi manifest za izobraževanje odraslih v 21. stoletju: Moč in radost učenja. Predstavlja devet aktualnih evropskih izzivov in poudarja vlogo izobraževanja odraslih pri njihovem reševanju.

Letna konferenca EAEA je 12. junija v Helsinke na Finskem privabila 150 udeležencev z vsega sveta. Poudarila je pomen vseživljenjskega učenja za oblikovanje vključujočih in trajnostnih prihodnosti.

Predstavljajo prejemnike nagrad Grundtvig 2024: zmagovalna projekta SmartFood in ADELE ozaveščata mestne prebivalce o trajnostnem uživanju hrane in opolnomočata knjižnično osebje za izboljšanje digitalnih storitev.

Kolaž fotografij, ki prikazuje vsebino 4. številke novičnika EAEA 2024.

EAEA vabi na usposabljanje ABC of ALE. Organizirajo ga od 22. do 25. oktobra v Bruslju. Osredotoča se na vprašanja, kot sta: Kako razumeti učenje in izobraževanje odraslih (UIO) v Evropi? Katera so ključna načela, na katerih temelji naše delo? Prijavite se lahko do 15. septembra!

Osnovne storitve – storitve javne uprave, bank, zdravstvenih ustanov itd. – morajo biti dostopne tudi brez povezave! EAEA se je pridružila kampanji, ki zahteva večkanalni dostop do osnovnih storitev, saj več kot 40 % evropskega prebivalstva nima osnovnih digitalnih znanj in spretnosti.

Med članki in podkasti predstavljajo:

  • 8. epizodo podkast Beyond Learning, ki raziskuje vpliv tanga na življenje;
  • kolumna Duygu Güner v ELM Magazine, ki poudarja potrebo po razumevanju ovir za nizko udeležbo v izobraževanju;
  • spletni dnevnik Tine Mavrič na portalu EPALE, ki piše o tem, kako na obvladljiv način naredimo prve korake v trajnostnem izobraževanju.

Predstavljajo tudi nekaj novic o projektih in prihajajoče dogodke.

Vabimo k branju 4. številke novičnika EAEA. Vse starejše številke najdete v arhivu, lahko pa se nanj tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content