Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 6. 2021

Izobraževalci odraslih, izrazite svoje mnenje o svoji vlogi v zelenem dogovoru

Evropska unija se z zelenim dogovorom spopada s podnebnimi spremembami ter z njim vse državljane in državljanke spodbuja k prizadevanjem za bolj zeleno in bolj trajnostno Evropo. Izobraževanje in usposabljanje sta ključnega pomena, saj državljanom Evrope ter lokalnim skupnostim pomagata razviti znanje, spretnosti in odnose, potrebne za ta prehod.

Evropska komisija pripravlja predlog priporočila Sveta o izobraževanju za okoljsko trajnostnost. Cilj tega vprašalnika je zbrati zamisli in mnenja posameznikov ter organizacij o tej pobudi, ki naj bi jo Komisija sprejela jeseni 2021.

18. junija je Evropska komisija tako odprla javno posvetovanje na temo izobraževanja in usposabljanja za okoljsko trajnost, ki bo trajalo do 24. septembra 2021.

V okviru posvetovanja zbirajo pobude in poglede zainteresiranih posameznikov in organizacij. K posvetovanju tako vabijo državljane, izobraževalce, raziskovalce, predstavnike vladnih in nevladnih organizacij (mednarodnih, evropskih, nacionalnih, regionalnih in lokalnih) ter deležnike na področju izobraževanja in usposabljanja.

V javnem posvetovanju sodelujete tako, da izpolnite spletni vprašalnik. Vprašalniki so na voljo v vseh uradnih jezikih EU, odgovarjate lahko v kateremkoli od njih.

Podrobnejše informacije dobite na spletni strani EK.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content