Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 1. 2020

Izkoristite spletno izobraževanje, namenjeno razvoju mehkih veščin

Finska Univerza uporabnih znanosti iz Hämeenlinna (HAMK) vabi slovenske izobraževalce odraslih k uporabi spletnega izobraževanja, ki je namenjeno razvoju mehkih veščin, SOSTRA.

 

»Mehke veščine izobraževalcev odraslih so prenosljive osebne lastnosti in sposobnosti, ki omogočajo učinkovito in harmonično interakcijo z drugimi, tako na medosebni (intra- and inter-personal)  kot na socialno-čustveni ravni.«

Pripravljena so gradiva za razvoj različnih veščin, kot so: spoštovanje drugih, odprtost za raznolikost, sočutje, motiviranje za razvoj, ustvarjalnost, kritično razmišljanje, predanost in samo-motivacija, etika, vključevanje, samo-zavedanje, pa tudi za pozitivna naravnanost, celovitost, aktivno poslušanje, prilagodljivost, umetnost poizvedovanja.

Uporaba gradiva, usposabljanje in pridobivanje značke

Obiščite spletno stran (do 1. maja 2020), se samo-ocenite (reflect), se s pomočjo gradiva naučite (learn), pridobljeno znanje tudi izkažete z opravljenimi nalogami (earn) in si pridobite značko (open badge).

Vsakdo, ki bo sodeloval z opravljeno nalogo za posamezno značko, bo dobil tudi osebno povratno sporočilo o skladnosti izkazanega znanja s pričakovanimi cilji.

Celotno gradivo je na razpolago v angleškem jeziku. Tudi vsa komunikacija bo potekala v angleškem jeziku.

Predstavitev gradiv

Za vse, ki jih tovrstno spletno izobraževanje zanima, pripravljajo 12. februarja ob 10. uri delavnico oziroma spletno predstavitev gradiv SOSTRA. Posebno pozornost bodo namenili uporabi pripravljenega gradiva pri učenju in uporabi metode »open badge« za izkazovanje znanja.

Delavnico bo v angleškem jeziku vodila Anne-Maria Korhonen, predavateljica na šoli za izobraževanje učiteljev HAMK SPTE s Finske.

Na delavnico, ki bo trajala dobro uro, se lahko prijavite do 31. januarja. Nekaj dni pred delavnico vam bodo poslali povezavo v aplikacijo ZOOM.

Spletno izobraževanje je nastalo v projektu SOSTRA. Več o njem, partnerjih, ciljih in rezultatih lahko preberete na projektni sletni strani.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content