Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

11. 7. 2019

In memoriam János Szigeti Tóth

János Szigeti Tóth, rojen leta 1947, je bil sociolog in doktor filozofije v izobraževanju odraslih, profesor na Univerzi Eötvös Loránd in drugih univerzah ter vodja oddelka na Pázmány Péter University. Vodil je Društvo madžarskih ljudskih univerz (Magyar Népfőiskolai Társaság), od leta 2000 do 2002  je bil podpredsednik Mednarodnega sveta za izobraževanje odraslih (International Council for Adult Education – ICAE), v letih 2002 do 2008 pa je bil predsednik Evropskega združenja za izobraževanje odraslih (European Association for the Education of Adults – EAEA).

Kot priznan strokovnjak za razvoj evropske politike je deloval v Generalnem direktoratu EU za izobraževanje in kulturo, bil je (so)avtor več knjig in člankov ter vodja številnih mednarodnih in nacionalnih razvojnih projektov na področju izobraževanja odraslih.

János Sz. Tóth je dobro znan tudi v Sloveniji. Z njim smo sodelovali v več mednarodnih projektih,  konec leta 2012 pa smo na ACS gostili sestanek ožjega odbor Foruma o prihodnosti izobraževanja odraslih za Srednjeevropske države, katerega član je bil.

Ob slovesu kolega in prijatelja je spomine nanj zapisala naša sodelavka Natalija Žalec.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content