Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 7. 2020

ICDE sporoča …

Zaradi izjemnih razmer, ki jih je povzročil koronavirus, Mednarodni svet za odprto izobraževanje in učenje na daljavo (International Council for Open and Distance Education – ICDE) v svoji najnovejši številki novičnika sporoča, kako bodo izvedli načrtovane dogodke. 29. svetovno konferenco ICDE, ki bi jo morali organizirati v Braziliji, so odpovedali, Forum predsednikov ICDE 2020 bodo 25. novembra 2020 izpeljali virtualno, vrh vodstva ICDE 2020 pa je preložen na začetek leta 2022.

V teh negotovih časih so dragoceni posnetki različnih dogodkov, ki tečejo v virtualnem okolju. Opozarjajo na dva: 20. junija si je več kot 500 udeležencev ogledalo spletni dogodek ICDE z naslovom  Access, Equity, and Equality: Experiences on student HEI journeys towards sustainable societies (posnetek), 11. junija pa je Mreža za kakovost ICDE gostila spletni seminar Mednarodna razmišljanja o izkušnjah, pridobljenih med pandemijo COVID-19 (posnetek). Oglejte si posnetka prenosa v živo.

Predstavljajo prvo letošnjo številko revije Open Praxis, ki vključuje kratko poročilo o razvoju revije od njene ponovne izdaje leta 2013. V njej je objavljenih še devet raziskovalnih člankov, en inovativni prispevek o zasnovi klepetalnice pri učenju na daljavo in pregled knjige Transactional Distance and Adaptive Learning: Planning for the Future of Higher Education.

V sodelovanju z Unescom in OERu pripravljajo pet spletnih tečajev, ki temeljijo na odprtih izobraževalnih virih. Vabijo k prijavi na prvega, ki se začenja 9. septembra, na katerem boste spoznali odprto licenciranje v digitalnem svetu.

Starejše številke Novičnika ICDE si lahko ogledate tukaj. Lahko pa se nanje tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content