Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 10. 2018

Glasilo Unesco UIL, maj–avgust 2018

Najnovejša številka glasila Nexus: UIL Newsletter v središče postavlja mednarodni dan pismenosti. Ob tem izpostavlja nekaj misli in fotografij, ki se nanašajo na povezavo med pismenostjo in ranljivostjo ljudi.

Septembra so v Nemčiji tekli posebni dogodki, pogovori na temo “Nepismenost v Hamburgu – ali res obstaja?” Ob dnevu pismenosti ozaveščajo tudi o projektu Pismenost in mobilne tehnologije, v katerem sta se povezala UNESCO in Microsoft. Na podstrani UNESCO najdemo povezavo do LitBase – baze podatkov s primeri dobrih praks, povezanimi z bralno in matematično pismenostjo.

V rubriki UIL po svetu napovedujejo Grale 4 (2019), ki bo na celovit način osvetlil stanje v izobraževanju in učenju odraslih. Poročajo o različnih mednarodnih projektih, ki so se začeli v poletnem času, in predstavljajo izdane publikacije. Posebni izdaji revije International Review of Education smo predstavili tudi v e-Novičkah ACS.

Unesco je odprl razpis za nagrado za učeče se mesto 2019.

Med svojimi novicami izpostavljajo predvsem agendo Education 2030. Temu so podredili tako notranje dogajanje na inštitutu kot  obisk znanih gostov.

Še več novic UIL Unesco najdete na spletni strani inštituta.

Želite prejemati novice Unesco UIL na svoj naslov? Prijavite se.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content