Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. 6. 2018

Glasilo UIL Nexus prinaša zanimive mednarodne novice

Spomladi je izšlo glasilo UIL Nexus, Jan-Mar 2018, v katerem so predstavljene dejavnosti Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje (UNESCO Institute for Lifelong Learning – UIL) ter aktualne novice s področja učenja in izobraževanja odraslih na globalni ravni tekom letošnjega pomladnega trimesečja.

Uvodoma izveste, da je za direktorja UIL imenovan nov direktor, David Atchoarena. V ospredju je prispevek o sodelovanju mladih kmečkih ženskah iz Indije, Indonezije in Filipinov v akcijskem raziskovanju, ki udeleženkam zagotavlja spretnosti in kompetence za obveščanje o izobraževalnih reformah v njihovih skupnostih. V nadaljevanju je predstavljen Napredni učni projekt o mobilni pismenosti (Advancing Mobile Literacy Learning Project), v katerem UNESCO in Microsoft sodelujeta pri uvajanju napredne mobilne pismenosti in s tem spodbujata uporabo tehnologije za izboljšanje pismenosti.

Med drugimi članki naj omenimo še izdajo prve letošnje številke revije za vseživljenjsko učenje International Review of Education z naslovom Prispevek vseživljenjskega učenja k razvoju – osebnemu in skupnostnemu ter predstavitve treh publikacij.

Na glasilo se lahko naročite tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content