Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

30. 7. 2019

Generalna skupščina LLLP: pomembne odločitve, nov član in nov predsednik!

Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) je 19. in 20. junija v Bruslju organizirala svojo letno konferenco z naslovom Learning democracy, values and participation, ki so jo združili z generalno skupščino. Na njej so člani platforme odobrili strateške dokumente, proračunske načrte in izvolili novo vodstvo.

Udeleženci so soglašali, da je bilo delo v preteklem obdobju opravljeno izredno kakovostno, razpravljali so o politikah in zagovorništvu ter se dotaknili še nekaterih drugih področij, kot so projekti, omrežja in komunikacija. Razpravljali so tudi o politični usmeritvi LLLP pred začetkom novega mandata Evropskega parlamenta in nove Evropske komisije.

Ena od največjih sprememb je bila sprejetje novega slovarja, kjer so pojasnjeni sektorji, zastopani v LLLP. Ta nova opredelitev bo pomagala sistematizirati delo Platforme za  vseživljenjsko učenje, vzpostaviti sinergijo med članicami in bo služila kot osnova za prihodnji razvoj.

Fundacija Learning For Well-Being Foundation je spremenila svoj status v polnopravno članico LLLP, pridružilo pa se je združenje EMDR Europe, kar je pomemben korak, ki ga je Platforma za vseživljenjsko učenje sprejela, da bi razširila svoje delovanje na področje duševnega zdravja in stalnega učenja na področju medicine. LLLP šteje zdaj skupaj 42 članov (28 polnopravnih in 14 pridruženih članov).

Člani skupščine so v upravni odbor izvolili Susano Oliveira (EAEA), Oonagh Aitken (Volonteurope), Jean-Marie Dujardin (EUCEN, ponovna izvolitev) in Arjo Krauchenberg (EPA). Gino Ebner bo na mestu predsednika v naslednjem obdobju zamenjal Luís Costa (EfVET).

Podrobnosti o dogodku lahko preberete na spletni strani LLLP.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content