Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 5. 2022

Filmsko odprtje Tedna ljubiteljske kulture 2022

Letošnji Teden ljubiteljske kulture (TLK), ki bo potekal med 20. in 29. majem (razširjen datum do 19. junija), je posvečen najmlajši v družini umetnosti – filmu. V ospredju programa bodo odnos do filma ter pomen filmske pismenosti in ustvarjalnosti pri vzgoji in izobraževanju.

Odprtje TLK 2022 bo zaznamovano tako z mladostjo kot s filmom: TLK bodo 20. maja ob 20. uri v Novi Gorici odprli s festivalom mladinskega filma FilmFreš, ki je letos prejel polnopravno članstvo v Festivalu Vizije – festivalu mladinske kulture Slovenije.

Tokrat vas na prireditve vabi ambasador Tedna ljubiteljske kulture 2022 Gojmir Lešnjak – Gojc v svoji poslanici. Preglejte seznam dogodkov in obiščite katero od prireditev!

Tokratna izdaja Tedna ljubiteljske kulture bo vrhunec doživela 18. junija v Arboretumu Volčji Potok, kjer se obeta celodnevno dogajanje na sedmih prizoriščih z več kot 1.000 nastopajočimi. Organizatorji prireditve, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Občina Kamnik in Arboretum, bodo ta dan udejanjili vseslovensko humanitarno akcijo, kjer bodo zbirali sredstva za pomoč otrokom z rakom.

V letu 2022 se TLK ponovno povezuje s TVU v skupni akciji Učenje in kultura – z roko v roki. Dogodki, povezani s to skupno akcijo TVU 2022, so na voljo tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content