Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 2. 2023

Februarski VKO novičnik – o izbiri nadaljnjega izobraževanja

Januar in februar sta meseca, ko se odvijajo številni dogodki, ki pomagajo mladim in odraslim pri sprejemanju kariernih odločitev. Zato je nova izdaja VKO novičnika posvečena predvsem temu.

Predstavljajo podatke o namerah slovenskih devetošolcev za šolsko leto 2023/24, ki so jih zbrali na Zavodu RS za zaposlovanje. Objavljajo pregled ponudbe brezplačnih kariernih svetovanj za izbiro nadaljnjega izobraževanja. Predstavljajo portal Kariera v turizmu, ki ponuja informacije o možnostih izobraževanja, usposabljanja in zaposlovanja v gostinstvu in turizmu ter o štipendijah. Zanimivo pa so predstavljeni tudi posamezni poklici tega področja. Ponudijo glavne informacije o prijavi za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe.

Naslovna slika VKO novičnika maj 2022.

Predstavljajo aplikacijo Izmenjevalnica, kjer najdete sveže podatke o razpisanih štipendijah in še druge informacije o štipendiranju. Zanimiv je pogovor s Tanjo Rudolf Čenčič, ki predstavlja izkušnje z sobo pobega STEM, ki so jo izpeljali v projektu Iz principa. Zasnovali so jo zato, da bi na zabaven način med mladimi spodbujali izobraževanje in kariero na področjih znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

Ob tem ob drugih vsebinah ne spreglejte novih gradiv s področja VKO in napovednika dogodkov.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content