Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

27. 3. 2024

Februarska Cipra o netrajnostnih praksah v športu

Avtorji novičnika Cipra AlpMedia so spodbudili kampanjo, s katero nasprotujejo širjenju netrajnostnih praks v vrhunskem športu. V preteklosti se je namreč dogajalo, da so drage naprave (npr. steze za bob in sankanje) po koncu tovrstnih dogodkov začele propadati in kaziti pokrajino. Za zimske olimpijske igre 2026 v Cortini tako nameravajo podreti staro infrastrukturo ter za nove objekte porabiti 120 milijonov evrov. O prizadevanjih, da se to ne bi zgodilo, so predstavniki Cipre ozaveščali tudi v medijih in na spletnih družbenih omrežjih. Njihovo stališče je podprl Mednarodni olimpijski komite.

Novičnik opozarja tudi na druge zavajajoče informacije, ki pridejo v javnost. Odbor Evropskega parlamenta za promet je februarja 2024 objavil podatek, da t. i. megatovornjaki prispevajo k varstvu okolja. Cipra navaja argumente, ki temu nasprotujejo.

Kolaž fotografij, ki prikazujejo vsebino 2. številke revije alpMedia Newsletter 2024.

Projektna vodja pri CIPRI Francija opozarja, da mora javnost odločneje podpreti delo pastiric in pastirjev, saj so izpostavljeni izjemno slabim delovnim razmeram.

V novi rubriki Ustvarjalci sprememb – Changemakers vabijo na spletni seminar Odkrivanje pozidanih talnih površin za izboljšanje podnebja in biotske raznovrstnosti. Na petih srečanjih med 29. aprilom in 27. majem želijo posredovati pomembne informacije o prednostih odkrivanja pozidanih površin in izboljšanja tal.

V zadnji epizodi podkasta speciAlps odgovarjajo za zanimiva vprašanja, vezana na življenje v Alpah.

Poiščite še druge zanimive prispevke, ki so jih zbrali ustvarjalci Cipre.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content