Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

11. 5. 2022

Evropska komisija napoveduje evropske razvojne dneve 2022

Evropski razvojni dnevi 2022 (The European Development Days 2022), ki jih organizira Evropska komisija, bodo letos potekali 21. in 22. junija.

Forum združuje ključne akterje, ki si izmenjujejo zamisli in izkušnje na način, ki spodbuja nova partnerstva in inovativne rešitve za najbolj pereče svetovne izzive.

Letošnji že 15. evropski razvojni dnevi se bodo osredotočili na temo Globalni prehod: vzpostavljanje trajnostnih partnerstev za povezan svet. Global gateway je nova evropska strategija, ki se zavzema za trajnostne in zaupanja vredne povezave, ki bodo koristile ljudem in planetu. Prispevala bo k reševanju največjih svetovnih izzivov, od boja proti podnebnim spremembam do izboljšanja zdravstvenih sistemov ter krepitve konkurenčnosti in varnosti svetovnih dobavnih verig.

Udeleženci s celega sveta bodo na dogodku pregledali izvajanje omenjene strategije, ki naj bi spodbudila naložbe v trajnostne infrastrukture v partnerskih državah. Razprave bodo osredotočene na pet tem: digitalni razvoj, podnebje in energetiko, prevoz, zdravje, izobraževanje in raziskave.

Evropski razvojni dnevi 2022 bodo hibridni dogodek. V Bruslju pričakujejo 2.500 udeležencev z vsega sveta, dodatnih 10.000 pa se bo lahko dogodka udeležilo prek spleta. Prijava je mogoča do 6. junija.

Program, ki je trenutno objavljen na spletni strani, nenehno dopolnjujejo, zato spremljajte spletno stran dogodka in družbena omrežja: Facebook, Twitter in Instagram.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content