Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

30. 11. 2018

Ekipa Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje osvojila nagrado na Filmskem festivalu v Lizboni

Med 22. in 23. novembrom je Lizbona gostila Filmski festival in mednarodno konferenco partnerjev v projektu RefugeesIN. Najboljšim filmom, ki so nastali v projektu, so podelili nagrade. Zmagovalce so izbrali udeleženci festivalov, ki so jih organizirali vsi partnerji v projektu. V Sloveniji je bil festival 12. in 13. novembra v Koloseju.

Nagrado za najboljšo režijo je prejela grška ekipa za film Nassrudin in nagrado za najboljši dokumentarni film pa portugalska ekipa za film Daud. Tudi slovenska ekipa se je dobro odrezala: film Marijana je osvojil nagrado za najbolj navdihujočo zgodbo, film Samo še en objem pa prejel veliko pozitivnih kritik in pohval kot najboljši dokumentarni film, čeprav ni osvojil uradne nagrade.

Na konferenci projektnih partnerjev so predstavniki sodelujočih držav (Grčija, Irska, Italija, Nemčija, Portugalska in Slovenija) pregledali opravljeno delo in določili naloge, ki jih je potrebno še opraviti za uspešen zaključek projekta. Pripravljen je Učni ovoj, ki vsebuje brošuro, filmski katalog, tečaj in smernice izobraževalcem. Izvedli so poskusni program, v katerem so begunci sami posneli svoje zgodbe vključevanja v družbo …

Filmi bodo kmalu na ogled na spletni strani projekta, kjer so vse dejavnosti pregledno predstavljene.

Vabimo vas, da obiščete tudi FB strani projekta.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content