Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

30. 5. 2024

EAEA v najnovejši številki novičnika v ospredje postavlja evropske volitve

V pripravah na prihajajoče evropske volitve je Evropsko združenje  za izobraževanje odraslih (EAEA) povprašalo udeležence izobraževanja odraslih in izobraževalce, zakaj je pomembno glasovati za #LearningEurope. EAEA v 10 priporočilih za volitve navaja, kako lahko izobraževanje odraslih pripomore k izgradnji močnejše in bolj demokratične Evrope.

V tretji letošnji številki novičnika predstavljajo nekatere članke in podkaste, med njimi 6. epizodo 2. sezone podkasta EAEA Beyond Learning, ki raziskuje knjižnice kot mesta kolektivnega učenja in raziskovanja, kjer se združujejo različni glasovi in prepletajo zgodovine. Ali pa spletni dnevnik Gine Ebner na platformi EPALE, v katerem predstavi razloge za glasovanje z vidika izobraževalca odraslih. Izhaja iz svojih osebnih izkušenj, ki jih je pridobila pri dolgoletnem delu s poslanci Evropskega parlamenta.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 3. številke novičnika EAEA 2024.

Med novicami o projektih med drugim predstavljajo novi projekt združenja RALExILA. Njegov cilj je izboljšati dostop do priložnosti za učenje in izobraževanje odraslih z razvojem integriranega informacijskega sistema za nacionalne registre na področju učenja in izobraževanja odraslih.

V rubriki Dogodki pa opozarjajo na letne dogodke združenja EAEA 11. in 12. junija ter  17. Konferenca Pascal, ki bo od 4. do 6. julija v Tajpeju.

Če ste spregledali katero od starejših številk, jih najdete v arhivu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content