Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 1. 2020

Druga številka glasila ADS v letu 2019

Z novo številko e-informativnega glasila Andragoškega društva Slovenije (ADEES), ki je izšla sredi decembra, se zaključuje deseto leto izdajanja glasila.

Izdajo začenjajo se s pogledom na minulo leto in dobrimi željami za prihajajoče.

Na posvetu ADS, ki je bil junija v Zalogu pri Ljubljani, so si udeleženci zastavili vprašanje Kje smo in kam gremo v izobraževanju odraslih?, v glasilu pa predstavljajo povzetke dela v skupinah.

Dr. Zoran Jelenc se v svojih razmišljanjih z naslovom Slovenija – učeča se dežela med drugim sprašuje: » Je torej Slovenija dežela, na katero bi bili lahko naša vzgojno-izobraževalna politika in tisti, ki jo oblikujejo in vodijo, upravičeno ponosni?«.

V tem času pripravljamo v Sloveniji Nacionalni program izobraževanja odraslih (NPIO) za obdobje od 2020 do 2030. ACS je v letu 2019 izpeljal štiri dogodke, namenjene pripravi podlag za omenjeni strateški dokument, ki jih v preglednem članku predstavlja mag. Zvonka Pangerc Pahernik.

Tokrat objavljajo tudi tri prispevke študentov andragogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Vse to in še kaj lahko preberete v decembrski številki glasila ADEES.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content