Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 12. 2020

Dogovor o novem programu Erasmus+ (2021–2027)

V petek, 11. decembra, je bil dosežen dogovor o novem programu Erasmus+ (2021–2027 ) med Evropskim parlamentom, državami članicami EU in Evropsko komisijo.

Program Erasmus je simbol Evrope. Generacije Erasmus predstavljajo bistvo evropskega načina življenja. Združenost v raznolikosti, solidarnost, mobilnost, podpora Evropi kot območju miru, svobode in priložnosti. Z današnjim dogovorom bodo prihodnje generacije Erasmus lahko še številčnejše.

(Margaritis Schinas, podpredsednik Evropske komisije in komisar za zaščito evropskega načina življenja)

Program, ki mu bo v  proračunu namenjenih več kot 26 milijard EUR, bo ključen za uresničitev evropskega izobraževalnega prostora do leta 2025. Evropejcem in Evropejkam bo prinesel mnoge nove priložnosti za učenje. Program bo dostopnejši in bo ponujal prožnejše oblike mobilnosti za bolj raznolike ciljne skupine, tudi za udeležence z manj priložnostmi, in učence, ki so zdaj vključeni v ukrep mobilnosti. Zagotavljal bo nove priložnosti za sodelovanje, podpiral inovativnost pri oblikovanju učnih načrtov, učenju in poučevanju ter spodbujal zelene in digitalne spretnosti. Podpiral bo tudi nove vodilne pobude, kot so Evropske univerze, učiteljske akademije Erasmus, centri poklicne odličnosti in DiscoverEU.

Celotno novico lahko preberete na spletni strani Evropske komisije.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content