Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 9. 2019

Dnevi evropske kulturne dediščine bodo letos v znamenju umetnosti in razvedrila

Letošnji Dnevi evropske kulturne dediščine bodo med avgustom in oktobrom po vsej Evropi prepletali in raziskovali temo Umetnost in razvedrilo.

Osvetlili bodo tudi nove digitalne tehnologije pri predstavljanju in ohranjanju kulturne dediščine.

»Namen teme je prikazati mnogo vidikov tako snovne kot tudi nesnovne kulturne dediščine, posvečene umetnosti in prostemu času, s pomočjo katerih lahko uživamo v kulturi in pobegnemo iz vsakdana, pa naj gre za to, da se pokažemo v vlogi ustvarjalca, poznavalca, varuha, igralca ali obiskovalca,« so zapisali na spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

V Sloveniji bodo Dnevi evropske kulturne dediščine potekali med 28. septembrom in 12. oktobrom.

29. Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) in 7. Teden kulturne dediščine (TKD) 2019 bo na Vrhniki že en dan prej, 27. septembra, odprl mag. Zoran Poznič, minister za kulturo. Slavnostno odprtje bosta z nagovorom pospremila gostitelj Daniel Cukjati, župan občine Vrhnika, in Janez Kromar, v. d. generalnega direktorja Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Pester celodnevni program je pripravila zadruga za kulturo ZA.POLIS v partnerstvu z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane in v sodelovanju z mednarodnimi, nacionalnimi in lokalnimi javnimi zavodi in nevladnimi organizacijami.

Prelistajte bogat program dogodkov in naj vam Dnevi prinesejo obilo praznovanj, srečanj in veselja.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content