Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 3. 2021

Deset let programa ozaveščanja Varni na internetu

Februarja 2011 je zaživel nacionalni program ozaveščanja o informacijski varnosti.

Takratno praznino na področju izobraževanja odraslih uporabnikov in malih podjetij je zapolnil program Varni na internetu, ki ga zadnjih deset let uspešno izvajajo pod okriljem nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, ki deluje v sklopu Arnesa.

Prvotno zastavljen namen ekipe, ki skrbi za razvoj strokovnih vsebin, ostaja enak kot pred desetimi leti. Oblikovati učinkovito in dostopno platformo, ki bi bila vsem državljanom v pomoč, da se opremijo z ažurnimi in relevantnimi napotki, kako zagotoviti učinkovito informacijsko zaščito.

Pri tem je osrednjo vlogo prevzel portal https://www.varninainternetu.si/, kjer je trenutno največja zbirka gradiv in nasvetov s področja informacijske varnosti ter opisov spletnih goljufij v Sloveniji. Spletni uporabniki najdete na portalu več kot 480 prispevkov, ki so vam lahko v pomoč pri zaščiti spletne identitete, naprav in nenazadnje tudi bančnega računa, saj je ravno finančna korist najpogostejši motiv, ki stoji za varnostnimi incidenti.

Celotno novico lahko preberete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content