Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 1. 2022

Decembrski ALADIN Online Alert

Mesečni novičnik ALADIN v pregled in branje ponuja številne pomembne publikacije, ki zaokrožajo leto 2021.

OECD je izdala Pregled izobraževalnih politik s podnaslovom Oblikovanje odzivnega in odpornega izobraževanja v spreminjajočem se svetu. Kot zanimivost pripišimo, da so slovenski udeleženci vključevanju svojih šol v lokalno okolje namenili visoke ocene. Povzetek stanja v Sloveniji (ne vključuje izobraževanja odraslih) je na strani 230.

Poročilo UNESCO o prihodnosti izobraževanja z naslovom Reimagining our futures together: a new social contract for education temelji na zahtevi po novi družbeni pogodbi za izobraževanje. K sodelovanju je povabljenih več kot milijon ljudi, predstavnikov različnih organizacij, politik in posameznikov. Prinaša vizije, načela in predloge za načrtovanje dela v izobraževanju.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 39. številke glasila ALADIN Online Alert.

UNESCO je objavil tudi obsežno publikacijo o vključujočem vseživljenjskem učenju v mestih s poudarkom na ranljivih skupinah.

Kaj je Bildung? S tem izrazom se vse pogosteje srečujemo v izobraževanju odraslih. Združenje EAEA je objavilo prvo publikacijo o istoimenskem projektu.

Za izobraževanje odraslih sta zanimivi še dve objavljeni publikaciji: Priročnik za učenje pismenosti mladih in odraslih na daljavo oziroma v odprtem izobraževanju ter zapis Mednarodne organizacije dela (ILO) o financiranju in spodbudah za razvoj spretnosti.

Preberite več ali se naročite na ALADIN Online Alert.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content