Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 12. 2021

Decembrske CMEPIUS e-novice z dobrimi željami in popotnico v leto 2022

Evropska komisija je novembra 2021 objavila razpis Erasmus+ 2022. Na spletni strani razpisa preverite razpisno dokumentacijo in roke za prijavo ter skrbno preberite vodnik za prijavitelje, kjer boste našli vse potrebne informacije.

Evropsko jezikovno priznanje lahko pridobijo vsi projekti, ki so med drugim vzpostavili oziroma razvili dobre jezikovne prakse. Rok prijave na razpis so podaljšali do konca februarja.

V začetku prihodnjega leta bo začela delovati mobilna aplikacijo EPALE. To je del zaveze Evropske komisije za podporo in opolnomočenje skupnosti za učenje odraslih.

Digitalizacija igra pomembno vlogo v evropskih strateških načrtih. Med drugim je izpostavljena tudi v sporočilu Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in odboru regij o uresničitvi evropskega izobraževalnega prostora do leta 2025. Pomembni orodji doseganja tega cilja sta tudi sistem Erasmus brez papirja in Evropska študentska izkaznica.

To je le nekaj novosti, ki jih napovedujejo najnovejše CMEPIUS e-novice. V novem letu pa poudarjajo: inovativno, raznoliko, zeleno in pisano.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content