Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 9. 2021

Danes bodo zaživele Parade učenja v šestnajstih slovenskih krajih

Tedni vseživljenjskega učenja – TVU 2021 so tudi letos v zgodnje jesenskem času (od 6. septembra do 10. oktobra). Podobo festivala učenja bodo tudi letos krojile skupne akcije, med njimi je stalna akcija Parada učenja – Dan učečih se skupnosti, ki jo bomo na 16 prizoriščih po Sloveniji obeležili v sredo, 15. septembra.

Ukrepi proti širjenju covida-19 bodo kar precej okrnili temeljno zasnovo Parade učenja, tako da bodo dogodki delno potekali v živo, delno v virtualnem okolju. Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno.

Na Paradi učenja se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Vabimo vas torej, da se pridružite pestremu dogajanju v Ajdovščini, Črnomlju, na Jesenicah, v Kranju, Krškem, MedvodahMurski SobotiNovi GoriciNovem mestuOrmožu, Rogaški Slatini, Slovenj GradcuSlovenski BistriciŠmarju pri Jelšah, Velenju in Zagorju ob Savi.

Spremljajte nas na Facebooku, Twitterju in Instagramu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content