Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

10. 2. 2023

CIPRA opominja na novoletne zaobljube

Ustanova CIPRA v svojem prvem letošnjem novičniku poroča o tem, da v Švici niso naklonjeni gradnji objektov za rabo obnovljivih virov energije v visokogorskih predelih. Zavedajo se namreč, da je na poselitvenih območjih dovolj možnosti za tovrstno rabo prostora. Z njihovo odločitvijo se strinja tudi CIPRA.

Največja skrb turizma v Alpah niso le negotove vremenske razmere, ampak tudi pomanjkanje turističnih delavcev. Zato države na tem področju zagovarjajo nov pristop k zaposlovanju. Med zamislimi je tudi pobuda o omogočanju prebivanja sezonskih delavcev v turističnih kapacitetah.

Novice iz CIPRE

Med Novicami iz CIPRE ne spreglejte vabila mladih k hitrejšemu prilagajanju trajnostnemu načinu življenja. Preberite prispevek o štirimesečni pešpoti čez Alpe. Devet raziskovalcev se je v štirih mesecih sprehodilo skozi osem držav. Trajnostna pridelava hrane je v središču projekta Erasmus+ Bon Appetit!

V rubriki Saj ni res, pa je! preberite poziv politikom in gospodarstvenikom, naj (tudi) pri svojih potovanjih pogosteje odločajo za javni prevoz. V švicarski Davos, lokacijo Svetovnega gospodarskega foruma, vozi tudi vlak!

Poznate drug izraz za ledenik? Sodelujte pri nastajanju slovarja v projektu VerbaAlpina.

Celotni novičnik s povezavami na več aktualnih novic je dosegljiv na spletu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content