Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 3. 2021

Cedefop o prihodnosti spretnosti v Sloveniji

V tokratnem novičniku Cedefop našo pozornost najbolj pritegne poročilo s spletnega dogodka o napovedovanju spretnosti. Nanašal se je namreč na Slovenijo.

Sestali so se na pobudo  Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enakem možnosti. Cilj srečanja je bil najti načine za izboljšanje upravljanja s spretnostmi. V plodni razpravi so se posvetili tudi izzivom ustrezne uporabe napovedi za oblikovanja politik. Glavno sporočilo razprave je sklep, da napoved spretnosti ni konec, temveč sredstvo za doseganje več pomembnih ciljev za državo.

Poročilo Cedefopa o napovedi spretnosti v Sloveniji je bilo objavljeno novembra 2020.

Osrednja zgodba tokratnega novičnika se nanaša na poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje. Med drugim napovedujejo študijo o učiteljih, mentorjih in inštruktorjih v tovrstnem izobraževanju.

Zanimiv je povzetek spletnega seminarja o kariernem svetovanju med pandemijo novega koronavirusa. 17. februarja so ob prisotnosti predstavnikov vidnih mednarodnih organizacij predstavili rezultate raziskave, v kateri je sodelovalo 963 anketirancev iz 93 držav. V panelni razpravi so predstavili zaključke. Pogled naprej razkriva pomen mednarodnega sodelovanja, terenskega dela (outreach), reforme kariernega svetovanja, podpore mladim, dokvalifikacij in prekvalifikacij. Več o tej zanimivi predstavitvi in napoved novih zanimivih projektov in dogodkov preberite v novičniku Cedefop. Nanj se lahko na spletni strani tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content