Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 1. 2022

Cedefop Newsletter št. 115

Decembrski novičnik Cedefop prinaša reportažo s Konference o mikrokreditih, ki se je je novembra udeležilo 200 strokovnjakov iz 40 držav. Osrednja pozornost na dogodku je bila namenjena projektu Cedefop Mikrokrediti za trg dela, izobraževanje in usposabljanje.

Cedefop je novembra v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU organiziral tudi seminar o nadaljevalnem poklicnem izobraževanju in usposabljanju (CVET). Več o tem dogodku lahko preberete na spletni strani agencije. Osrednja tema je bila vključujoča udeležba. Zanimiv je tudi objavljeni videoposnetek o strokovnem in poklicnem izobraževanju v Sloveniji. Kot pomembno prednost poudarja razvejan sistem izobraževanja odraslih.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 115. številke glasila CEDEFOP Newsletter.

Za slovensko okolje je zanimivo tudi poročilo o podpori upravljanju spretnosti v Sloveniji. Tej temi so se v organizaciji Cedefopa ter slovenskega Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti posvetili na delavnici 8. novembra. V razpravi se je izkazalo, da je napovedovanje skupaj z drugimi dejavnostmi ključnega pomena za pridobivanje zanesljivega vpogleda na prihodnost trga dela in trende spretnosti.

Več objavljenih novic poiščite na spletni strani Cedefop, kjer se lahko naročite na novičnik.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content