Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

10. 4. 2019

Branju prijazna občina 2019 – javni natečaj

S projektom Branju prijazna občina želijo splošne knjižnice v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Ministrstvom za kulturo spodbuditi lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov za  izboljšanje bralne pismenosti. Na natečaju, ki je letos razpisan že tretje leto zapored, se bodo občine lahko do 30. oktobra 2019 potegovale za naziv Branju prijazna občina

Cilji projekta so uveljaviti pozitivno javno podobo branja, krepiti zavedanje, da je branje življenjska vrednota, in spodbujati programe ter projekte za promocijo branja.

Na Ministrstvu za kulturo RS (MK) so 25. marca predstavili letošnji natečaj in kriterije razpisa. Predstavnika Mestne občine Celje in Občine Vrhnika sta predstavila svoje dobre prakse, zaradi katerih sta občini v preteklem letu pridobili naziv. Več si lahko preberete na spletni strani MK.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Združenja splošnih knjižnic, za vprašanja v zvezi s prijavo vam je na voljo Barbara Horvat s Skupnosti občin Slovenije (T: 02 2341 505).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content