Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 11. 2020

BIC Ljubljana je prejel prestižno nagrado Evropske komisije

Evropska komisija je Biotehniškemu izobraževalnemu centru Ljubljana (BIC Ljubljana) podelila nagrado za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (Vet Excellence Award) v kategoriji odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (Vet Innovators Award).

Cilj nagrade je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki z inovativnimi praksami prispeva k odličnosti na svojem področju. Za nagrado se je  BIC Ljubljana v evropskem finalu pomeril s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol iz Finske.

BIC Ljubljana je v posebnem predstavitvenem filmu  predstavil številne aktivnosti, ki jih izvajajo v različnih programih, še posebej pa njihovo šolsko mikropivovarno BIC Ljubljana, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316. V prijavi so predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels,  pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek. Z njimi so osvojili bronasto priznanje na tekmovanju Ecotrophelia 2019 in srebrno priznanje na mednarodnem tekmovanju EIT Food Innovation prizes.

Nagrade so bile podeljene v petek, 13. novembra, na virtualni zaključni slovesnosti 5. Evropskega tedna poklicnih spretnosti, ki ga letos gostila Nemčija. Razglasitev nagrajencev v kategoriji odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju si lahko ogledate na posnetku s pričetkom na 1:17:35.

Iskrene čestitke BIC Ljubljana za prejeto nagrado!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content