Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 8. 2020

Avgustovska izdaja VKO novičnika

Najnovejši VKO novičnik prinaša napoved različnih izobraževanj in usposabljanj za karierne svetovalce, ki jih bodo izvajali v septembru. 

Obveščajo tudi o petih lokalnih točkah za ocenjevanje spretnosti, kjer je mogoče oceniti besedilne in matematične spretnosti ter spretnosti reševanja problemov v tehnološko bogatih okoljih s spletnim orodjem SVOS.

Vsem izvajalcem vseživljenjske karierne orientacije priporočajo v branje uporabna gradiva, med njimi: Etične smernice VKO, Terminološki slovarček VKO, Medresorske smernice kakovosti VKO in priročnik Svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih.

V napovedniku dogodkov, s katerim izvajalce vseživljenjske karierne orientacije vabijo na zanimive dogodke, izpostavljajo Tedne vseživljenjskega učenja (TVU), virtualno mednarodno konferenco Evolving Education and Careers, konferenco Karierna orientacija v luči sodobnih spoznanj in Evropski teden poklicnih spretnosti 2020.

Vse to in še več lahko preberete na e-portalu o vseživljenjsko karierni orientaciji VKO točka, kjer se lahko naročite na e-novice. Starejše številke pa najdete v arhivu.

 

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content